Signalen
‘Misschien geef je wel de verkeerde signalen’, zei een vriend ooit, toen ik me beklaagde over op snelle sex beluste types die op me afkwamen. Ik snapte dat niet. Ik heb nooit een plan en ben allesbehalve bezig met dingen als mezelf met mijn kont in de lucht op een motorkap draperen of mijn borsten uitdagend op de bar leggen.
En toch…pas had ik weer zo’n klassieker. Hij was manager van een internationale coverband plus muzikant en werd niet eens meteen als gladjakker door mij afgeserveerd. Ik hield niet van de muziek van zijn band en dat deelde ik graag met hem. En toch nodigde hij me uit, om als de eerste de beste groupie mee naar Brussel te gaan, waar de band later nog eens moest optreden. Natuurlijk zou ik daar mijn eigen hotelkamer krijgen, want hij was wel een gentleman en ook zijn verdere tandverderf veroorzakende strooigoed was niet te pruimen.
Op zo’n moment komt het advies van de verkeerde signalen van mijn vriend weer even boven. Waarom kom ik zelfs als min of meer wijze 52-jarige nog over alsof ik in zo’n achterlijk zaken trap, terwijl ik dat al nooit deed? Oké, ik ben blond, heb een cupmaat ergens halverwege het alfabet, maar volgens mij is het wetenschappelijk aangetoond dat dit een normaal functionerend brein niet uitsluit. Anders help ik je graag uit die droom: in het fenomeen domme blondjes trap je alleen, als je net genoeg hersencellen hebt om niet je mancave onder te schijten.
Ik heb hem veel succes gewenst met zijn Brusselse hotelkamers en checkte de volgende dag op het wereldwijde web wie hij echt was. Binnen 5 minuten bleek dat alles klopte, behalve de ‘vrijgezel die zelden op iemand viel’ die hij beweerde te zijn.
Ik heb besloten dat ik niet in verkeerde signalen geloof en nog minder zin heb om me daarmee bezig te houden. Ik weet nu al dat het enige dat bewust door mij verzonden signalen teweeg gaan brengen, in hun broek van het lachen piesende vriendinnen zijn. Dat genoegen geef ik ze met mijn onbedoelde signalen al voldoende.